Cantina de Comida Mexicana by Taller Tiliche

This slideshow requires JavaScript.

Following our recent feature about projects that intentionally look as though the builders haven’t left yet, here’s a restaurant in Mexico City with lumps of plaster and holes on its ceiling.

The Mexican food canteen was designed by architects Taller Tiliche, who laid a polished concrete floor but purposefully left the ceiling unfinished.

Sanded wooden tables and stools furnish the restaurant and slatted panels screen the doors and windows.

Bottle-filled shelves stretch between the walls of a bar at the back of the dining room, while a kitchen is located in a room next door.

Other unfinished-looking projects we’ve featured include an apartment with cement smeared over its concrete walls and a cafe lined with timber offcuts.

Surtidora Abarrotera Mercantil Julio Gabriel Verne de Polanco, S.A. de C.V.

The project combines the retail space with space to eat, generating a combination between the displays, production areas, and consumption, also the bars of attention and shelves create enclosed spaces, organize the flows and create different environments for customers.

The result is such a shop, what you see is what you get, and you can buy to take away or eat there.

The space was designed with very basic materials.

The floor was made of polished concrete and it has a direct relationship with the outside, getting pedestrians invited to the site, there are no divisions between public-private conditions of space.

All existing walls were made with a first basement made of concrete tiles from 0.0 to 1.2 meter, then was generated a second basement of white walls, ending with the existing roof as enclosure.

It was important to use materials in their natural conditions (concrete, wood, galvanized sheet, etc..), in order to get low-cost, low maintenance and to show their construction process.

It was important to use materials in their natural conditions (concrete, wood, galvanized sheet, etc..), in order to get low-cost, low maintenance and to show their construction process.This same solution was replicated at all doors and windows to filter light inside the room.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: