jakob + macfarlane: georges

This slideshow requires JavaScript.

occupying the sixth floor of the centre georges pompidou is ‘georges’, a restaurant space
designed by french architects jakob & macfarlane that opens up to a spacious outdoor terrace.
consisting of multiple, formless volumes, the project introduces a new typology or background
presence to the space, resulting in a landscape of both interior and exterior conditions.

working with the floor as a flexible plane, the surface was deformed as if a series of volumes
have been inserted beneath its ‘skin’. the hollowed out structures accommodate a variety of
programs including a kitchen, bar, coat check and private reception room and are formed
and positioned to suit the individual functions. defining and organizing the restaurant’s space,
the volumes serve as physical interventions that also provide a dynamic backdrop to the interior.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: